Centrum voor complementaire alternatieve geneeskunde geneeswijzen en behandeling genezing chronische ziekten

Huidig pad: Home

Ervaringen van patiënten van Anne-Marie Mojet

Ervaringsverhaal van Monica van der Lem (1971)

Begin 2004 kwam ik bij Anne Marie terecht. Ik had last van chronische diarree en ik hoopte dat zij met haar therapie mijn ontlastingspatroon kon verbeteren.

Al snel kreeg mijn verhaal een andere wending. Anne Marie testte vaak dat mijn klachten (die ik eerst niet herkende) - vaak vermoeidheid, niet blij zijn en verdrietig zijn- veroorzaakt werden door emoties. In mijn geval was het ook negen van de tien keer een emotie die ik van iemand anders had overgenomen. Al snel ging ik het gevoel in mijn lichaam heel goed herkennen.Dan voelde ik mij futloos/vermoeid en verdrietig. Ik belde dan meteen Anne Marie op voor een afspraak in het PMC in Rotterdam, wat heel gemakkelijk voor mij om de hoek is.

Dan begint Anne Marie met het testen van de Bach Bloesem Remedies, met haar pendel, om te kijken welke ik nodig heb. De Bach Bloesem Remedies die je nodig hebt zijn verbonden aan verschillende emoties en psychische klachten. Dan weten we om wat voor emotie het ongeveer gaat. Hierna neem ik plaats op de ligbank en gaat zij zgn. spiertesten doen, waarbij zij test welke organen zwak zijn, want volgens de oosterse geneeskunde zijn organen ook aan bepaalde emoties gekoppeld. Zo kan zij precies testen welke emotie er klem zit, welke pers(o)on(en) erbij betrokken is/zijn, en wanneer het gebeurd is. Verder stelt zij aan mijn onbewuste (te testen met de spiertest) allerlei vragen, zoals: is het een man; is het een vrouw; is het een familielid; is het je zus; is het je moeder; is het Anita (namen noemen van de verschillende personen in mijn leven); is het 1 week geleden; tussen leeftijd 10 en 15 jaar?

Dan kan precies worden bepaald met de spiertest, "wie-wat-waar en waarom" en als we dit dan weten, dan moet ik mij concentreren op "wie-wat-waar en waarom" met mijn ogen dicht en gaat Anne Marie zachtjes kloppen op mijn schedel voor ca. 45 seconden. En dan begint het meest wonderlijke!!! Ik kan daadwerkelijk voelen dat de energie weer gaat stromen in mijn lichaam en ik weer vrolijk van geest word, zoals ik van origine ben. Ik ben een positieve denker, nooooooit depressief en een zeer ondernemend mens! In 2004 en begin 2005 heb ik heel wat van dit soort behandelingen gehad, met telkens weer de ervaring dat ik mij stukken beter ging voelen. Het is dat ik het zelf kan voelen, anders zou ik het niet geloven; ik ben namelijk wetenschappelijk opgeleid.

Ook ben ik een Hoog Sensitief Persoon, waardoor ik energievelden kan voelen, zoals b.v. aardstralen. Maar ik ben er dus de afgelopen 1,5 jaar achtergekomen dat ik onbewust ook energievelden/emoties van mensen kan overnemen. Meestal zijn het dan mensen, met wie ik een band heb. Dan voel ik gewoon dat ik hierdoor niet lekker in mijn vel zit.

Ik ben erg blij met wat ik de afgelopen 1,5 jaar bij Anne Marie heb geleerd. Zo heb ik meer inzicht gekregen in mijn eigen persoonlijkheid en mijn gedrag en de relaties die ik heb met mensen om mij heen, zowel privé als zakelijk.

De laatste tijd heb ik minder last van overgenomen emoties van andere mensen, omdat ik mij beter heb leren afsluiten. Wanneer ik contact heb met een dierbaar persoon ben ik mij er heel bewust van, dat ik op dat moment geen energie van die persoon overneem. Ik zeg dan tegen mijzelf : "Monica, geen energie overnemen, want dat is niet nodig, die energie moet bij hen blijven!" Doordat ik dit inzicht in mijzelf en "mijn" wereld heb gekregen, heeft dit weer een positieve invloed gehad op mijn privé-leven en mijn eigen bedrijf, waarin ik als DJ Miss Monica veel contact met mensen heb.

Ervaringsverhaal van Sanne (1976)

Wat ik kan vertellen over mijn ervaring in de praktijk van Anne Marie? Als allereerste dat Anne Marie een warm, open en sprankelend mens is. Gevoelig en integer. Ook al kom ik brullend van ellende binnenstormen in haar praktijk, zij maakt mij rustig en zacht. Na haar behandeling voel ik me direct beter; energieker en opener.

Ik kwam drie jaar geleden bij haar met flinke ‘hypoglycemie'. Een ziektebeeld waarbij het eten van suiker en alle suiker gerelateerde voedingsstoffen sterk wordt afgeraden. Ik was inmiddels een langere tijd bezig met een streng dieet en voelde me geïsoleerd, down, en niet heel veel beter dan voordat ik begon met het dieet.

Legendarisch voor mij was Anne Marie's opmerking naar aanleiding van mijn hypoglycemie: ‘je voelt je al beroerd genoeg, ik ga je niet nog meer straffen door je een dieet te laten volgen'. Haar behandeling, voorgeschreven medicijnen en supplementen hebben ervoor gezorgd, dat mijn hypoglycemie volledig is verdwenen. Ik kom nu gemiddeld 1 keer per jaar bij Anne Marie, vooral om bij te kletsen en wat eventuele onderhoudsbehandelingen te doen.

Wat mij erg heeft geraakt in haar methode, is dat ik letterlijk de blokkades voel verdwijnen, wanneer zij mij behandelt. En dat zijn blokkades, waarvan ik voor de behandeling helemaal niet wist dat ik ze had. Ik ervaar haar behandelingen als confronterend, maar vooral verhelderend en zuiverend. Altijd wanneer ik bij het PMC naar buiten wandel, voel ik mij stukken lichter dan voordat ik naar binnen stormde. Ik kom ervan in balans.

Ervaringsverhaal van Maria (1967)

Ik had ongeveer een jaar last van allergieën. Het werden er steeds meer. Ik kreeg allerlei testen in het ziekenhuis en ik kreeg hiervoor diverse medicijnen per dag voorgeschreven, die de symptomen onderdrukten.

Ook had ik een ‘noodpen' of ‘EpiPen' (= adrenaline auto-injector) omdat ik steeds erger op ging zwellen als ik iets verkeerds gegeten had. Vooral mijn tong zwol zo erg op, dat ik in een anafylactische shock kon raken. Ik voelde me ziek, bang en depressief. Ik moest constant overal op mijn hoede zijn en de oorzaak werd niet verholpen.

Vervolgens ging ik naar een orthomoleculair arts en kreeg ik een zeer streng dieet voorgeschreven. Ik voelde me hier wel wat beter bij en had minder last van opzwellingen en jeuk, maar na een poosje kreeg ik er toch weer steeds meer allergieën bij en zei de arts dat ik beter terug kon gaan naar het ziekenhuis voor verder onderzoek.

Omdat ik geen zin had om mijn hele leven met medicijnen alles te onderdrukken ben ik me verder gaan verdiepen in de alternatieve geneeswijzen. Ik wilde dat er iets aan de oorzaak gedaan werd. Zo ben ik bij Anne Marie Mojet terecht gekomen. Bij haar voelde ik me meteen op mijn gemak en heb ik alles waar ik bang voor was verteld en ben ik ook erg emotioneel geweest. Ik had eindelijk het gevoel dat iemand me begreep en ook echt naar mij luisterde.

Zowel op grond van het gesprek als door middel van haar methode stelde zij vast dat de dieperliggende oorzaak van mijn allergieën voor een belangrijk deel te maken had met een vorm van negatieve energie. Deze energie maakte mij ziek en zij heeft ervoor gezorgd dat ik hiervan verlost werd. Toen ik na de behandeling naar buiten ging voelde ik mij blij. Ik voelde me opgelucht en zag het licht weer, terwijl ik het voor deze behandeling niet meer zag zitten.

Ik ben nog steeds heel blij en dankbaar dat ik bij Anne Marie terecht ben gekomen. Ook kan ik heel veel dingen weer eten, waar ik eerst allergisch voor was.

Ervaringsverhaal van Michiel (1963)

Jaren en jaren van alles geprobeerd in het alternatieve circuit om van mijn klachten: astma, huidklachten, innerlijke onrust, af te komen. Zelf vier jaar klassieke homeopathie gestudeerd, en ook behandeld, maar die middelen sloegen bij mij niet aan. Niks sloeg eigenlijk aan. Tot ik via via Anne Marie tegenkwam. Mijn astma is nu vrijwel volledig verdwenen.

De werkwijze van Anne Marie was voor mij een verademing. Want bij haar heeft niets een alternatieve, vage, geitenwollensokken-'geur'. Integendeel, bij haar vind ik kenmerkend haar no-nonsens-aanpak. De warmte van een vrouw, maar de zakelijke aanpak van een man (en de humor, jawel). Heel verfrissend. Ze is to-the-point en werkt met hoog tempo.

Psycho-kinesiologie lijkt voor buitenstaanders misschien wat 'vaag', maar is het niet. Voor mij is deze methode bijzonder interessant: er wordt 'aan mijn lichaam', aan mijn onbewuste een simpele vraag gesteld, en 'mijn lichaam' geeft een helder ja of nee (serieus, maar licht - zeker geen gepsychologiseer of zo). Zo kom ik dingen, oorzaken van mijn ziekte, te weten, die ik niet bewust wist (hoewel ik ze achteraf wel aan kan voelen). Bijvoorbeeld de impact die een op het oog 'kleine gebeurtenis' op je kan hebben, zodanig dat er blokkades in je ontstaan, die ziekten veroorzaken.

Voor mij is die bewustwording cruciaal. Ik wil niet dat er dingen 'met mij' gebeuren zonder dat ik weet wat er gebeurt. Bovendien, als je weet hoe iets ontstaan is, kun je het ook een plaats geven. Na een behandeling bij Anne Marie weet ik altijd meer over mezelf en, belangrijker nog, ik voel me letterlijk lichter, rustiger, blijer, alsof er een last van me gevallen is.

En last but not least: mijn astma is bijna geheel verdwenen, mijn huidproblemen zijn bijna weg en ik zit anders, rustiger in mijn vel... Nog niet alles is weg, gelukkig maar.... heb ik weer een goede reden om naar Anne Marie te gaan.

Terug naar top


Centrum voor complementaire alternatieve geneeskunde geneeswijzen en behandeling genezing chronische ziekten